sharapof писал(а):
И снова... Вы мне дали ссылку на кучу текста без единого официального документа. Как юрист, мне без документов делать выводы сложно. Ну ладно, я допустил, что эта информация в основном верна. Кое-что покопал в интернете. И вот, что могу ответить.
1. По поводу строительства, захвата земли и разрешений госсударственной архитектурной инспекции - есть в законе лазейки для бизнеса, как это можно сделать. Но открою Вам секрет "90 процентов предприятий г. Киева работают с точно такими же нарушениями по строительству", поэтому это не упрёк дельфинарию - это злая действительность нашей жизни.
я так не думаю, що переважна кількість будівель, і це один з приводів прикрити дельфінарій.
Цитата:
2. (відсутність дозволу центрального органу виконавчої влади з питань ветеринарної медицини) (суб’єкти господарювання утримують та використовують морських тварин у видовищних заходах з порушенням вимог статей 7, 8, 25 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та всупереч законам України «Про тваринний світ» та «Про Червону книгу України»;) Здесь Вы не совсем правы. Данные законы ограничивают использование дельфинов. но не запрещают. Почитайте внимательно. Если акцентируете внимание на пунктах "необходимо соответствующее разрешение", то к сожалению порядок получения разрешениий которые Вы имеете ввиду еще не утвержден законодательными и исполнительными органами власти. Т.е. это есть пробелы в законодательстве, которые и позволяют существовать дельфинариям.
якщо порядок отримання дозволу не виданий, це не означає, що таку діяльність можна провадити!
Згідно закону НЕ МАЮТЬ ПРАВА утримувати дельфінів без такого дозволу. Все, все інше мене в принципі не цікавить.
Цитата:
3. тимчасова заборона діяльності дельфінарія Міністерством охорони навколишнього природного середовища від 09.02.2010;
тимчасова заборона діяльності дельфінарія Міністерством охорони навколишнього природного середовища від 10.09.2010;
Ответ: я выяснил - у них имеется постановление суда приостонавливающее действие этих запретов. И тут по закону всё чисто-гладко.
тут я погоджуюсь, по закону чисто-гладко, але можна оспорювати, оскільки кишеньковий суддя за ніч виніс постанову.
Цитата:
4. (закінчення оренди на дельфінів, які належать Науково-дослідному центру збройних сил України «Державний океанаріум», якому «НЕМО» не віддає дельфінів;)
Это спор хозяйствующих субъектов, который насколько мне известно сейчас рассматривается в суде. Всё официально и законно. Два собственника решают свои споры через суд. Это не нарушение.
це порушення! вони не мають права більше утримувати цих дельфінів. Те, що Науково-дослідний центр тупить - не означає, що дельфінів мають право далі тримати! Науково-дослідний центр взагалі не мав права віддавати червонокнижних тварин, яких будуть ЕКСПЛУАТУВАТИ з комерційною метою.
Цитата:
5. (зникнення двох дельфінів, на момент відкриття їх було 4 чотири особини;)
Сейчас там четыре дельфина, поэтому сказать ничего не могу.
через відсутніть обліку тварин ніхто і невідстежує. Одні помирають, привозять так само необлікованих, яких виловили бракон*єри, і знову в дельфінарії 4 дельфіни.
Цитата:
6. Драку у дельфинария проанализировать не могу, так как мне нужны документы из милиции.
які документи? я вас прошу. міліція стояла поряд і дивилась. ніхто нічого не складав і не зацікавлений це робити!
у вас є відео. просто як громадянин або юрист без будь-яких документів можете кваліфікувати дії обох сторін?
Цитата:
7. (відсутність контакту тварин з природним середовищем, утримання в штучно створеній солоній воді;) По этому поводу ничего не скажу, так как не нашёл соответствующей документации в интернете.
в ЗУ "Про захист тварин від жорстокого поводження" є наступні статті, які дають вичерпну відповідь на відсутність документації.
Витяги роблю лише ті частини, що відноситься до цього пункту.
Стаття 4. Основні принципи захисту тварин від жорстокого
поводження
Поводження з тваринами ґрунтується на таких принципах:
забезпечення умов життя тварин, які відповідають їх
біологічним, видовим та індивідуальним особливостям; Стаття 7. Загальні правила утримання тварин, що виключають
жорстокість
Умови утримання тварин повинні відповідати їх
біологічним,
видовим та індивідуальним особливостям.
Умови утримання тварин повинні задовольняти їх
природні
потреби в їжі, воді, сні, рухах, контактах із собі подібними, у
природній активності та інші потреби.
Місце утримання тварин повинно бути оснащено таким чином, щоб
забезпечити
необхідні простір, температурно-вологісний режим,
природне освітлення, вентиляцію та можливість контакту тварин із